Skip to Main Content
Jag letar efter
hidden1hidden2

Forma framtiden för behandling av läpp- och gomspalt tillsammans med Operation Smile

2021 åtog vi oss ett långsiktigt program – Cebu10000 – för att etablera ett excellenscenter för behandling av läpp- och gomspalt i Cebu tillsammans med Operation Smile. Med detta program går vårt stöd långt utöver donationer och gåvor i natura. Visionen vi delar med vår välgörenhetspartner är ett heltäckande tillvägagångssätt för vård av läpp- och gomspalt som kommer att förändra livet för minst 10 000 barn på Filippinerna.

Trots pandemins utmaningar, inklusive nedstängningar på Filippinerna, nådde programmet sina första stora milstolpar i tid 2022. I juli genomförde Mölnlyckes kliniska specialister den första utbildningen i infektionsprevention för 21 läkare vid Pampanga Comprehensive Cleft Care Center på Rosario Memorial Hospital i Filippinerna. Den första batchen av Mölnlyckes produkter har också godkänts för donation av FDA Filippinerna. Till sist hölls den banbrytande ceremonin för byggandet av excellenscentret för vård av läpp- och gomspalt vid Cebu City Medical Center.

hidden1hidden2
Mölnlycke-volontärer under patientrekryteringsdagen i Cebu
Banbrytande arbete på Cebu City Medical Centre

Efter de initiala förseningarna orsakade av pandemirelaterade nedstängningar på Filippinerna deltog Mölnlycke i den banbrytande ceremonin för Cleft Care Medical Center i Cebu den 2-3 december 2022. Ceremonin markerade också 40-årsjubileet för Operation Smile i dess födelseplats - Filippinerna. Mölnlyckes representanter deltog som volontärer i patientrekryteringsdagen.
Den officiella invigningen av centret förväntas äga rum under första halvåret 2023 och förändra livet för 10 000 barn och ungdomar med ansiktsdeformiteter under de första tre åren av verksamheten.

hidden1hidden2
Kontakta oss